zaterdag 1 september 2012

Best friend for life

Vandaag verschijnt de zoveelste foto van m'n achternicht in m'n inbox. Zo te zien is ze dolgelukkig met zichzelf. Eindeloze conversaties over zichzelf en fotoshoots van zichzelf vullen mijn Facebook. Verklaarbaar, want bij mijn achternicht zit een steekje los.

Als haar nagel breekt, moet de hele wereld dat weten; als ze weer eens wordt gedumpt is het nooit haar fout. Ook haar moeder is zo’n verschrikkelijk zelfingenomen bitch. Tenminste, dat is wat ze mij wil laten geloven.
Gelukkig ziet ze mij als haar ‘Best friend for life’, en vindt ze het nodig om na elke zin ‘schatje', 'lieffie', 'lieverd', 'girl', 'chickie', 'chica', 'mooierd', 'poeperd', 'poepiiee' of weetikveel wat voor walgelijk koosnaampje te plakken. Om te kotsen. Daarnaast krijg ik eindeloze privé-berichtjes met als pakkende afsluiters: ‘wij zijn niet te breken’, ‘ik wil je nooit meer kwijt’ en ‘ben er 24/7 voor je’. Lief bedoeld, waarschijnlijk, maar ik krijg er jeuk van. Er is een reden dat normale mensen dit soort taalgebruik na hun twaalfde afzweren.
Soms ben ik in een optimistische bui, waarin ik denk dat het ooit nog goed zal komen met haar. Zo besloot ik om eens te bellen. Ik kreeg een zoensessie tot in detail voorgeschoteld ('Ja, en hij stak dus zo z'n tong in m'n oor.') en ook haar spannende reis naar Chersonissos werd me niet onthouden. Vol overgave vertelde ze me hoe ze de jongens van zich af moest slaan, want ‘ze heeft toch zo’n mooie kaaklijn’.
Op dit punt wordt het gevaarlijk en neem ik afstand. Toch weet ze me op de een of andere manier altijd te vinden. Zo ging ik shoppen en zette dat met m’n stomme hoofd op facebook. En ja hoor, nog geen drie seconden later kreeg ik een sms met ‘Haaaaaai poeperd. Wat leuk, ik ben er ook, dus ik zie je daar! Luv uuuu so much! <3’. En deze dame mag dus autorijden, stemmen, sterke drank halen, enzovoorts hè.
Ik word gek. Is er iemand die mijn achternicht kan resetten?

1 opmerking:

  1. Laat je nichtje of de moeder van je nichtje dit maar niet lezen haha. Ikzelf vind deze blog geslaagd. De zinnen zijn mooi opgebouwd, het lezen gaat dan in een rap tempo. En het verhaal is ook nog erg pakkend. Je gaat de goede kant op:)

    BeantwoordenVerwijderen